Про це повідомляє прес-служба Кабінету міністрів. Бюджет Фонду формується за рахунок коштів державного бюджету та, як очікується, коштів від міжнародних партнерів України.

В Україні з 1 січня починає роботу фонд енергоефективності

Коментуючи запуск роботи Фонду, прем'єр-міністр Володимир Гройсман зазначив, що це, по суті, є стартом масштабних змін у сфері, перш за все, комунального господарства країни.

Планується, що Фонд надаватиме кошти для реалізації проектів термомодернізації, впровадження ефективних систем моніторингу та управління, установки ефективних опалювальних і охолоджувальних систем та обладнання, а також заміну наявних систем і устаткування на більш ефективні.

"Формою надання коштів стане часткове відшкодування вартості заходів із енергоефективності фізичним і юридичним особам, - йдеться в повідомленні.

"Ми виділяємо в цілому 2 млрд гривень (на програми енергоефективності), з яких 400 млн гривень - це "теплі кредити", а 1,6 млрд гривень - це масштабні проекти енергомодернізації", - сказав Гройсман.

"Ми також очікуємо (крім бюджетних асигнувань) надходження коштів від наших європейських партнерів. Є рішення про виділення 100 млн євро, це приблизно 3 млрд грн. Цей транш буде розділений на кілька періодів", - додав він.

За прогнозами уряду, за 3-5 років роботи Фонду енергоефективності щорічна економія газу за рахунок ефективного використання палива повинна становити не менше 1,5 млрд кубометрів.