Як можна оформити чужий кредит?

Зазвичай такі проблеми виникають після крадіжки або втрати документів. Шахраї приводять до банку схожу на вас людину або роблять ще простіше - переклеюють фотографію в паспорті.

Увага! Що робити, якщо на вас оформили чужий кредит?Що робити з чужим кредитом?

На гальма справу спустити не вийде. Хоча грошей і ви не брали, за документами ви зобов'язані їх повернути. Ідіть у банк і пишіть претензію. З собою потрібно взяти якомога більше документів, які допоможуть співробітникам розібратися в проблемі.

Втратили паспорт? Обов'язково зверніться із заявою в поліцію і вже з довідкою вирушайте в банк. Так довести, що ви ніяких грошей не отримували, буде набагато простіше.

Підписи та докази

Запитайте у банку-кредитора договір із нібито вашим підписом і попросіть звірити його з вашим реальним факсиміле. Явна розбіжність - у вашу користь.

Зверніть увагу на дату укладення договору: якщо ви зможете надати документи, що підтверджують ваше відсутність у країні на той момент (квитки, візи, бронювання готелів), то це також істотно полегшить подальші розгляди.

знову поліція

Склали претензію в банку? Відмінно. Тепер настав час знову повернутися в поліцію. Тут доведеться написати заяву про скоєний проти вас злочин, а саме шахрайство. І це ще теж не все. На жаль, неприємна ситуація з шахрайським кредиту може тягнутися дуже довго.

йдемо скаржитися

Скаргу в Національний Банк України потрібно написати в обов'язковому порядку. Після того, як її приймуть, почнеться службова перевірка діяльності кредитора. По суті, вже факт видачі кредиту на чуже ім'я є серйозним прорахунком для банку - наслідки будуть напевно.

Що з грошима?

Думаєте, тепер банк просто зніме з вас чужий кредит? У принципі, буває і так, якщо з клієнтоорієнтованість в організації все в порядку. Але, взагалі-то, банк за документами також потерпілим: гроші видані.

Кредитна організація цілком може відмовитися знімати з вас заборгованість і це найнеприємніше.

суд іде

У такому випадку без суду та слідства не обійтися. Доведеться залучати адвоката - тонкощів у банківській справі стільки, що звичайна людина ризикує в них просто потонути. Суд призначить почеркознавчу експертизу, яка доведе фальшивість проставленного на договорі підпису.

моральна шкода

Уся ця історія може тягнутися дуже довго. Вимотує сам абсурд ситуації і ви цілком маєте право на компенсацію моральної шкоди. Зрештою, після рішення суду на вашу користь банк залишається повинен у недбало ставленні до персональних даних. Не бійтеся вимагати компенсацію - ви ці гроші заробили!