Такі стоянки займають менше простору, що дуже важливо, особливо в центральних районах великих міст.

В Україні пропонують будувати багатоповерхові автоматизовані автостоянкиУ Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України запропонували ввести нове зміна в ГСН.2.3-15: 2007 "Автостоянки та гаражі для легкових автомобілів". Відповідно до них з'явиться можливість проектувати автоматизовані гаражі для автомобілів у містах України. Про це повідомляє заступник міністра Лев Парцхаладзе на своїй сторінці в Facebook.

В Україні пропонують будувати багатоповерхові автоматизовані автостоянки "Світ не стоїть на місці й поступово переходить на автоматизацію всіх можливих процесів. Наприклад, автоматизовані гаражі для автомобілів. Процес паркування на таких автостоянках відбувається автоматично, без участі водіїв. Такі стоянки займають менше простору, що дуже важливо , особливо в центральних районах великих міст. тобто, їх можна розміщувати там, де немає місця для звичайних або механізованих парковок ", - написав Парцхаладзе. Робота гаражу буде коригуватися з приміщення диспетчерської, яка передбачена конструкцією. При будівництві потрібно передбачати доступ персоналу для технічного обслуговування на кожен ярус розміщення автомобілів і до кожного машиномісця.

У пропозиції передбачено дозвіл будівництва автоматизованих гаражів біля будинків за умови відокремлення їх протипожежною стіною. До того ж гараж може бути висотою в дев'ять поверхів, якщо він розташований під землею.

Принцип роботи гаража полягає в автоматичній парковці машини. Система підхоплює авто і піднімає його на відповідне паркомісце. Вертикальне переміщення відбувається з використанням спеціальних підйомників і механізмів. Управління розташоване в диспетчерській і відбувається під керівництвом паркувальника.

Як зазначає заступник міністра, такі споруди вимагають набагато менше простору, що дозволить будувати їх у центрі міста. Також вони дозволять водіям економити час, адже парковка відбувається без їхньої участі.