У Верховній раді України 21 грудня 2017 року прийняли законопроект №5722 , про внесення змін до Закону України «Про забезпечення комерційного обліку природного газу».

В Україні заборонили установку загальнобудинкових лічильників газу без згоди споживачів

Зміни стосуються правил установки лічильників газу в житлових приміщеннях. Згідно з прийнятим документом, забороняється оснащувати багатоквартирні будинки загальнобудинковими приладами обліку природного палива без згоди мешканців будинку. Компанії-постачальники газу мають монтувати індивідуальні прилади обліку в житлових приміщеннях.

Також законом забороняється припиняти постачання газу в багатоквартирні будинки, якщо співвласники будинку відмовилися від установки загальнобудинкового приладу обліку природного палива.

Якщо споживачі встановлять газовий лічильник за свій рахунок, то витрати будуть компенсовані. «Побутові споживачі можуть самостійно забезпечити установку індивідуальних приладів обліку газу з подальшою компенсацією витрат за рахунок коштів, які вони платять за природне паливо», - йдеться в проекті закону. Розмір і порядок компенсації витрат повинен встановити кабінет міністрів України.

За законопроект проголосувало 325 народних депутатів.

Документ набуде чинності на наступний день після його офіційної публікації.

Джерело: domik.ua