У 1939 році, коли стало відомо, що Париж неминуче займуть німці, одна молода жінка поспішила перебратися на південь країни, де було спокійніше. Жінка зачинила на ключ свою квартиру в столиці, сподіваючись повернутися туди, коли все вщухне.

Спадкоємцям дісталася квартира, зачинена на ключ із 1939 року

З невідомих причин господиня так і не повернулася до своїх апартаментів, хоча справно платила за них квартплату все своє життя. У 2010 році господиня померла. Коли спадкоємці переступили поріг невідомої для них квартири, роти від подиву розкрилися у всіх.

Спадкоємцям дісталася квартира, зачинена на ключ із 1939 року

Господиню квартири звали мадам де Флоріан. Збиралася вона в поспіху, тому в квартирі все залишилося практично незмінним. Родичі мадам де Флоріан нічого не знали про квартиру, і коли їм оголосили заповіт, були дуже збентежені. Для оцінки майна вони запросили авторитетного аукціоніста Олів'є Шопін-Жанврі. У чоловіка тремтіли руки від хвилювання, коли він відчиняв замкову щілину, адже там нікого не було більше семи десятків років.

8c7d8dd188d9

Це було неймовірно! Здавалося, ніби час завмер. На туалетному столику запилені стояли баночки з косметичними засобами, гребінці, шкатулки. На обідньому столі знаходилися столові прилади. Антикварні меблі, картини.

6baffdc7e2d1

ddf8523a5561

Найдорожчим лотом з цієї квартири стала картина дами в рожевій сукні (3,4 мільйона доларів). Як виявилося, це був портрет бабусі господині квартири Марти де Флоріан. В кінці XIX століття вона була відомою артисткою. А портрет належав пензлю італійського художника Джованні Больдини. Там же було знайдено і лист від художника з освідченням у коханні.

Портрет бабушки хозяйки квартиры Марты де Флориан

Родичі просто були шоковані такою спадщиною, буквально звалилися до них на голову. Однак вони не могли зрозуміти тільки одного: чому мадам Флоріан за 72 роки нікому з них не розповіла про свою квартиру в Парижі.

df9b4bd443d6