1. Бейкер Лейк, територія інуїтів у Північній Канаді

Людина, яка назвалася «Доктор Бойлан», вважає, що затемнена зона на цьому знімку та в деяких інших локаціях приховує позаземні маяки інопланетян.

 Бейкер Лейк, територія інуїтів у північній Канаді

2. Військово-повітряна база Рамштайн, Німеччина

Військово-повітряна база Рамштайн, Німеччина

Ця авіабаза НАТО є відправною точкою для сил операції «Іракська свобода», і з цієї причини, безумовно, може бути метою для терористичних атак. Це може пояснити, чому цей об'єкт частково вирізаний з Google Maps.

3. Тихоокеанський Північний Захід, США

Тихоокеанський Північний Захід, США

Що ж саме ми не бачимо на цій фотографії? Це місце знаходиться недалеко від кордону штатів Вашингтон і Орегон. Ентузіасти особисто обстежили це місце та не знайшли нічого вартого уваги, крім зловісного вигляду паркану та нічим не поміченого входу.

4. Нефтеперерабатывающий завод Шазаломбатта, Венгрия

Нефтеперерабатывающий завод Шазаломбатта, Венгрия

Это один из самых странных образцов цензуры в Google Maps – это место просто закрашено зелёным. Территория завода удалена, здания стёрты, и всё что вы можете видеть – это обычная трава.

5. Палац Хьюїс Тен, Голландія

Палац Хьюїс Тен, Голландія

Складно уявити, що голландська королівська сім'я може стати головною метою для божевільного терориста, однак королівський палац Хьюїс Тен дуже розмитий на Google Maps під час огляду з будь-якого кута. (Однак навколишня територія і дерева при близькому збільшенні видно з кришталевої чіткістю).

6. Невідома зона, Росія

Невідома зона, Росія

Ніхто не знає, що ховається в цьому регіоні. Одна з думок - що там знаходиться «радіолокаційна станція або система перехоплення ракет», а деякі стверджують, що знімок навколишньої зони вставлений з іншого регіону Росії.

7. Нафтова корпорація Mobil, Буффало, Нью-Йорк, США

Нафтова корпорація Mobil, Буффало, Нью-Йорк, США

Деякі критикують компанію Mobil з Буффало за розмиття знімків її підприємств, кажучи, що нафтові корпорації не цікаві для терористів. З іншого боку, ми не знаємо, що думають самі терористи.

8. Північна Корея

Північна Корея

Про цю країну, що входить у передбачувану «Вісь зла», чули всі, але дуже мало хто коли-небудь її відвідував. Ви також не побачите її на Google Maps, оскільки вся країна існує на знімках, але без дорожніх маркерів, назв вулиць або будь-яких інших ідентифікуючих деталей.

9. Авіабаза на Реймсі, Франція

Авіабаза на Реймсі, Франція

Причини, за якими ця військово-повітряна база заблокована в Google Maps, невідомі.

10. Електростанція Індіан Пойнт, Нью-Йорк, США

Електростанція Індіан Пойнт, Нью-Йорк, США

Багато членів уряду Сполучених штатів закликали до зупинки електростанції Індіан Пойнт. Крім екологічних міркувань, на думку експертів у галузі енергетики, електростанція не міцна, щоб витримати землетрус, подібний до того, яке нещодавно зруйнував Японію.

11. Авіабаза Волкель, Голландія

Авіабаза Волкель, Голландія

Досить кумедно спостерігати, як грубо розмита ця авіабаза на супутникових знімках, однак WikiLeaks опублікувала дипломатичну переписку, яка підтверджує присутність ядерних боєголовок на території цієї бази.

12. HAARP, Гакона, Аляска, США

HAARP, Гакона, Аляска, США

HAARP (Програма досліджень високочастотних північних сяйв) - це одна з найбільш суперечливих операцій, які в даний час проводяться в Сполучених штатах. Гакона, місце досліджень, і проводяться там експерименти з іоносферою, деяких конспірологів шанують за причину чого завгодно - від повеней до землетрусів, проте свідчень цього вкрай мало.

13. Гоночна траса Мазда Лагуна Сека, Салінас, Каліфорнія, США

Гоночна траса Мазда Лагуна Сека, Салінас, Каліфорнія, США

Це один із найбільш дивних прикладів цензури в Google Maps: гоночний трек Лагуна Сека в Салінасі, Каліфорнія. Найдивніше в цьому саме сам факт: це очевидно нешкідливий гоночний трек.

14. Вавилон, Ірак

Вавилон, Ірак

У той час як навколишня територія прекрасно видима, саме місто Вавилон на знімках розмитий. Можна посперечатися, що це якось пов'язано з тамтешніми повстанцями ...

15. Національний парк Тантауко, Чилі

Національний парк Тантауко, Чилі

З якої причини цей заповідник вимираючих видів повністю вирізаний з Google Maps? Цього ніхто не знає.

16. «Холм», виправний заклад в Ельмірі, США

«Холм», виправний заклад в Ельмірі, США

Це в'язниця вищого рівня надійності в штаті Нью-Йорк. Мабуть, після бунтів у в'язниці Аттика та декількох інцидентів повстань і масових втеч по всьому світу, влади дійсно можуть турбуватися про можливість пагонів за допомогою літаків.

17. Будинок Олексія Міллера, Росія

Будинок Олексія Міллера, Росія

Згідно Wikipedia, в цьому місці розташовується «приватний палац виконавчого директора ВАТ Газпром Олексія Міллера». Але чому йому віддано перевагу перед усіма іншими людьми? Можливо, ми просто недостатньо могутні, щоб переконати Google вирізати наші будинки зі супутникових знімків.

18. Полковник Сандерс

Полковник Сандерс

Це самий дивний факт від Google: полковник Сандерс, особа мережі Kentucky Fried Chicken, не видно ні на одному знімку з Google Street View. Це тому, як стверджують представники Google, що Сандерс був реальною людиною, а зображення реальних людей повинні бути розмиті на будь-яких знімках.

19. Острова Фаро, Данія

Острова Фаро, Данія

Вважається, що в цій зоні знаходяться якісь неафішованість військові споруди.

20. Штаб-квартира НАТО, Португалія

Штаб-квартира НАТО, Португалія

Цей знімок був би кумедним, якби не мав такого зловісного контексту. Хоч би хто редагував знімок Португальської штаб-квартири НАТО, просто скопіював іншу ділянку земної поверхні над зображенням будівлі. Дуже дивно.

21. Ядерна станція Сібрук, Нью-Гемпшир

 Ядерна станція Сібрук, Нью-Гемпшир

Вважається, що в цій північно-східній частині Сполучених штатів знаходиться атомна електростанція Сібрук.

22. Ракетна шахта, Іспанія

Ракетна шахта, Іспанія

За свідченням одного дослідника, «На цьому місці знаходиться маленька будова з чимось, що нагадує ракетну шахту посередині. Що дивно - ця зона не заблокована в Yahoo! Maps, проте її зображення немає Google Maps ».

23. Атомна зона, Франція

Атомна зона, Франція

Ми не зовсім впевнені, що означає «The Marcoule site of the Commissariat l'Energie Atomique», але думаємо, що слово «atomique» тут є ключовим.