Наступного разу, коли ви вирішите здійснити операцію з нерухомістю, ваш агент може бути не з плоті та крові. Реальні американські агентства почали наймати роботів для механічної роботи, яку раніше робили ріелтори.

Наступного разу квартиру вам продасть робот

У Wall Street Journal перерахували ці три компанії: брокерська фірма REX і фірми з продажу нерухомості Zenplace і VirtualAPT. І REX, і Zenplace використовують роботів для спілкування з клієнтами. Так роботи розташовуються в будинках на продаж, відповідаючи на питання і збираючи інформацію. Також роботи спілкуються з людськими агентами віддалено.

VirtualAPT створили бота, який робить тривимірні відео реальної нерухомості. Віртуальні екскурсії по домівках - це опція для потенційних покупців із завантаженим графіком або для тих, хто не може фізично відвідати будинок.

Існують різні думки щодо того, наскільки така роботизація вплине надалі на індустрію з продажу нерухомості. Зараз роботи грають роль асистентів, що виконують паперову роботу. Але в найближчому майбутньому вони цілком можуть і самостійно продавати квартири та будинки без будь-якої допомоги людей.