Уряд прийняв постанову, яка удосконалює контроль за сплатою збору на обов'язкове державне пенсійне страхування з операцій купівлі-продажу нерухомості та забезпечить повноту його надходжень до державного бюджету, передає УНН з посиланням на повідомлення Мінсоцполітики.

Кабмін удосконалив контроль за сплатою пенсійного збору"28 березня Кабінет міністрів України затвердив постанову "Деякі питання звітності зі збору на обов'язкове державне пенсійне страхування, яка визначає форму та порядок подання звітів нотаріусами про укладені договори купівлі-продажу нерухомого майна та сплати збору на обов'язкове державне пенсійне страхування", - йдеться в повідомленні .

Тепер, нотаріуси щокварталу, до 20 числа місяця, наступного за звітним кварталом, зобов'язані подавати органам Пенсійного фонду України звіт про укладені договори купівлі-продажу нерухомості та сплати збору на обов'язкове державне пенсійне страхування за затвердженою формою.

Нотаріальне посвідчення договорів купівлі-продажу нерухомості здійснюється за наявності документального підтвердження сплати збору з операцій купівлі-продажу нерухомого майна.

При посвідченні договорів купівлі-продажу нерухомості нотаріус перевіряє сплату покупцем збору та зажадає відповідні документи.

Форма звіту про укладені договори купівлі-продажу нерухомого майна містить інформацію про кількість укладених договорів купівлі-продажу, вартість такого майна та суму сплаченого збору на обов'язкове державне пенсійне страхування.