У Полтаві винесли на суд громадськості проект детального плану між вул. Європейською, Степового Фронту та Гетьмана Сагайдачного, де планується побудувати багатоповерхівки.

У Полтаві представили план забудови вул. Степового ФронтуУ кінці минулого тижня Полтавська міськрада винесла на обговорення громадськості проект детального плану територій, обмеженої вулицями Європейської, Степового Фронту та Гетьмана Сагайдачного. На вільних ділянках планують побудувати дві багатоповерхівки, а також продовжити вже зведену. Про це повідомила прес-служба Полтавської міськради.

За планом, забудова буде проводитися на пустирі, що зараз огороджений металопрофілем. Довгий час паркан стояв порожнім, поки в 2010 році, з дозволу міськради, там провели графіті-фест. Художники розфарбували паркан і більшість зображень збереглися до цих пір.

Проектант пропонує звести на території за парканом два житлових будинки (I і II черги). Один із них буде двосекційний, інший - трисекційний. Крім того, планується продовжити житлову забудову по вул. Степового Фронту, 22 облаштувати вулично-дорожню мережу, пішохідні комунікації з урахуванням потреб осіб з інвалідністю та виконати комплексний благоустрій території.

У Полтаві представили план забудови вул. Степового Фронту

У Полтаві представили план забудови вул. Степового Фронту

Відповідно ескізу, два нових будинки (вул. Степового Фронту, 2 і 10) будуть пов'язані між собою та утворювати «змійку». На перших поверхах забудови будуть приміщення громадського призначення. Також заплановано розміщення парковки в межах червоних ліній, проїзд на територію, розташування спортивних майданчиків і місць для відпочинку.

Крім того, згідно плану, не відмовилася і від своєї території Церква Ісуса Христа Святих Останніх Днів (Мормонська). Мормони мають територію між запланованими продовженням забудови та новими багатоповерхівками. На ескізі вказано, що там буде церква. Коли саме вона буде зведена, невідомо.

Для ознайомлення проект забудови між вул. Європейською, Степового Фронту та Гетьмана Сагайдачного розмістили в приміщенні Полтавської міськради і на її офіційному сайті. Свої пропозиції громадяни можуть подавати до 13 липня. 26 червня в 10:00 в приміщенні актового залу Шевченківської райради відбудеться презентація цього проекту. Його затвердять після внесення коректив.